Autarkia Nieuws


Volg ons op
Bookmark and Share
Home   |   Contact  |   Route  |   Agenda  |   Openstelling
Bezoek ook eens onze
Ons Winkeltje  |   Workshops  |   Arrangementen  |   Culinair
Autarkia
Paddenstoelen
Permacultuur tuin
Arrangementen!

U bevindt zich hier:

Autarkia


Onze plannen Gedachtenkronkels Blotevoetenpad Jeugd - Schoolprojecten - Studiemateriaal - Vrijwilligers Foto's Autarkia Nieuws!

  
Schoolprojecten


Heggen project in Autarkia

In samenwerking met basisschool De Regenboog in Schaijk en basisschool
‘t Schrijverke in Herpen.

Om een afscheiding te maken met de omgeving, kwamen wij een oude bekende tegen, "De Heg". De heg als afscheiding, als verfraaiing van het landschap, als leefomgeving voor allerlei dieren. Deze heg wordt een heg van verschillende soorten, o.a. meidoorn en diverse rozen, welke op den duur gevlochten zal worden tot een landelijke heg. Aangezien wij Autarkia vooral ook leerzaam willen laten zijn, hebben wij onze ideeën voorgelegd aan een paar basisscholen, om te zien of er interesse is, om hier aan deel te nemen als leerzaam project voor de kinderen, om op een leuke manier en kort bij huis, meer contact met de natuur te krijgen, door bijvoorbeeld met z’n allen deze heg te planten en eventueel blijven volgen en/of helpen tot en met het vlechten en snoeien toe, als de heg oud genoeg is.

Samen deze heg zetten is een eerste stap van hopelijk een lange samenwerking, waarbij wij met Autarkia een positieve bijdrage willen leveren aan de betrokkenheid bij de natuur en bewustwording van onze leefomgeving. Het zou heel mooi zijn, als Autarkia op den duur een soort thuisbasis( van school uit te lopen of te fietsen) voor de leerkrachten hier in de buurt zou kunnen zijn voor diverse, vooral praktische lessen over natuur en milieu.

Kijk voor meer info op: Nieuws

Klik hier, om het fotoalbum te bekijken.


Boomfeestdag Schaijk 2009 in Autarkia

Enkele leerlingen van basisschool De Regenboog hebben in Autarkia een boom geplant ter ere van de boomplantdag 2009 Schaijk. Wethouder Jos van der Wijst had de perenboom mee gebracht.

Het Arena TV videoteam en het Brabants Dagblad waren hierbij aanwezig.
Kiik hier naar 't filmpje van Arena TV.


Leerlingen van basisschool D'n Omgang hebben in het kader van boomfeestdag Schaijk op Autarkia diverse struiken en 2 bomen geplant.
De pruimenboom en berk zijn geschonken door de gemeente Landerd en door de leerlingen van basisschool De Omgang zijn de gaten gegraven en de bomen geplant.
Artisan Decoratieven

Artisan Decoratieven
Ht adres voor decoratieve objecten en creatieve oplossingen op maat!
Al jaren een vertrouwd adres voor: Decoratieven in allerlei soorten en maten Maatwerk en speciale projecten Allerlei werkzaamheden en aanpassingen in en om uw huis Kleine reparaties of aanpassingen aan uw camper of caravan
Goed advies, frisse ideen en bijzondere oplossingen, voor bijvoorbeeld indeling, verbouwing, enzovoort,
vooral in situaties waar een ander zegt "d kan nie"