Autarkia Nieuws


Volg ons op
Bookmark and Share
Home   |   Contact  |   Route  |   Agenda  |   Openstelling
Bezoek ook eens onze
Ons Winkeltje  |   Workshops  |   Arrangementen  |   Culinair
Autarkia
Paddenstoelen
Permacultuur tuin
Arrangementen!

U bevindt zich hier:

Paddenstoelen


Ambachtelijke biologische Shiitake-kwekerij - De Shiitake teelt Recepten Shiitake Verkoop paddenstoelen

  
De Shiitake teelt


Het telen op houten stammen is arbeidsintensief. In de winter worden er eiken stammen met een lengte van 1,2 meter en een doorsnede van gemiddeld 10 cm gezaagd. Deze worden in eerste instantie opgestapeld en moeten zo’n 1,5 á 2 maanden afsterven.

Vervolgens worden deze geënt met behulp van broedpluggen, waaruit het mycelium gaat groeien. Het mycelium heeft 1,5 á 2 jaar nodig om door de hele stam heen te groeien en pas dan is de stam geschikt voor de productie van Shii-take paddenstoelen.
In de tussentijd moeten de stapels met stammen regelmatig overgestapeld worden, zodat de bovenste onder komen en andersom, om een gelijkmatige groei te krijgen.

Zo zie je maar, het heeft even wat tijd, geduld en liefde nodig, plus natuurlijk het nodige handwerk, maar dan zullen eindelijk de eerste paddenstoelen geoogst kunnen worden.
Als u interesse heeft gekregen of als u ooit meer wilt weten over deze heerlijke paddenstoelen, kom gerust eens langs in Autarkia.

Het teeltproces

Klik hier, om het fotoalbum te bekijken.Artisan Decoratieven

Artisan Decoratieven
Ht adres voor decoratieve objecten en creatieve oplossingen op maat!
Al jaren een vertrouwd adres voor: Decoratieven in allerlei soorten en maten Maatwerk en speciale projecten Allerlei werkzaamheden en aanpassingen in en om uw huis Kleine reparaties of aanpassingen aan uw camper of caravan
Goed advies, frisse ideen en bijzondere oplossingen, voor bijvoorbeeld indeling, verbouwing, enzovoort,
vooral in situaties waar een ander zegt "d kan nie"