Autarkia Nieuws


Volg ons op
Bookmark and Share
Home   |   Contact  |   Route  |   Agenda  |   Openstelling
Bezoek ook eens onze
Ons Winkeltje  |   Workshops  |   Arrangementen  |   Culinair
Autarkia
Paddenstoelen
Permacultuur tuin
Arrangementen!

U bevindt zich hier:

Permacultuur tuin


Ontwerp Plan van aanpak Ontwikkelingen

  
Plan van aanpak


Eerst een degelijke opleiding.
Voor een goede basis voor het aanleggen van onze tuin, heeft Nellie een jaartraining bij Permacultuurschool Nederland met succes afgesloten. Deze cursus bestaat uit het leren ontwerpen van een permacultuurtuin en veel praktijklessen in nieuwe en bestaande permacultuurtuinen, zodat zij na voltooide training, in feite elk stuk grond in een permacultuurproject moet kunnen veranderen. Deze cursus duurt het hele jaar rond , zodat alle seizoenen beleeft worden in de tuinen.

Mulchen

Voor de voorbereiding van de grond gaan we mulchen.
We hebben gekozen om de grond te bedekken met karton, paardenmest en/of stro. Hierdoor kan er geen licht komen bij de grond waardoor het onkruid minder snel groeit.
Het houdt het vocht vast en beschermd tegen vorstschade. Het micro organisme begint het dode organische materiaal te verteren en dit wordt omgezet in voedingsstoffen voor de planten. Dit zal het begin zijn om het humusgehalte in de bodem weer op een hoger peil te krijgen.

Nieuwe aanplant

Aangezien het grootste gedeelte van onze tuin toch bestaat uit nieuwe aanplant, willen we van de mogelijkheid gebruik maken om zoveel mogelijk biologisch geteeld, autochtoon plantmateriaal te kopen. De aan te planten soorten zijn geteeld zonder kunstmest en chemische gewasbeschermingsmiddelen.

Wormenbak

We hebben gekozen voor 2 wormenbakken voor het vormen van compost, waarin het werk dag en nacht gratis voor ons gedaan wordt.

Dieren binnen onze tuin

We gaan een kippentractor (een verplaatsbare kippenren) maken zodat de kippen beschermd rond gaan scharrelen op ons terrein. De kippen zullen de grond om gaan zetten op hun eigen mooie manier en dit scheelt ons weer werk.

Een ontwerp van Fer voor de kippentractor


De vier Indische loopeenden zijn gek op slakken en zullen de planten met rust laten.
Artisan Decoratieven

Artisan Decoratieven
Ht adres voor decoratieve objecten en creatieve oplossingen op maat!
Al jaren een vertrouwd adres voor: Decoratieven in allerlei soorten en maten Maatwerk en speciale projecten Allerlei werkzaamheden en aanpassingen in en om uw huis Kleine reparaties of aanpassingen aan uw camper of caravan
Goed advies, frisse ideen en bijzondere oplossingen, voor bijvoorbeeld indeling, verbouwing, enzovoort,
vooral in situaties waar een ander zegt "d kan nie"